Opvoedondersteuning

Een kind heeft een opvoeder nodig die helpt bij de ontwikkelingen die het kind doormaakt. Thema’s als veiligheid, verzorging, grenzen stellen en een kind iets leren houden de opvoeder bezig. Opvoeden is een uitdaging die niet altijd even gemakkelijk is. Wat voor de ene opvoeder geen probleem is, kan een andere opvoeder wel belemmeren in de omgang met een kind. Dat betekent niet dat de opvoeders of het kind iets verkeerd doen. Bepaalde situaties kunnen als probleem ervaren worden binnen de opvoeding. Daarom biedt Don Bosco indien nodig gedurende enkele maanden ondersteuning bij de opvoeding van uw kind(eren).

Ontmoetingsgroep

Iedere dinsdagochtend is er een ontmoetingsgroep voor de ouders van de kinderen. Hierbij komen ouders, onder het genot van een kopje koffie, bij elkaar om te praten, te knutselen en ervaringen uit te wisselen.

Thema-ochtend

Elke maand is er een thema-ochtend waarbij een specifiek onderwerp centraal staat. Voorbeelden van onderwerpen zijn: gezonde voeding, pesten en positief opvoeden. Ouders dragen zelf de onderwerpen aan, wat de betrokkenheid bij de thema-ochtenden vergroot.

Gezinsdagen

Viermaal per jaar worden er gezinsdagen georganiseerd. Het hele gezin is welkom tijdens de gezinsdagen en er wordt samen feestgevierd.