Voor vragen, advies, ondersteuning en hulp

Wegwijs Roosendaal

 

WegWijs Roosendaal is de samenwerking van de gemeente Roosendaal met MEE West-Brabant en WijZijn Roosendaal. WegWijs is dé plek in gemeente Roosendaal voor iedereen met vragen, over zorg, welzijn of meedoen in de samenleving.

 

De bronafbeelding bekijken

 

Het aanbod van WijZijn is breed.
U kunt bij hen zonder verwijzing terecht voor hulp, informatie en advies. Bijvoorbeeld als u
– het even niet meer ziet zitten
– zich zorgen maakt over iemand
– moeite hebt om rond te komen
– iets voor een ander wilt betekenen
– zelfstandig wilt blijven wonen
– of gewoon mee wilt doen in de buurt… 

Contactinformatie | VerSUS

 

Als je het even zelf niet meer red, zijn er altijd Humanitas vrijwilligers in de buurt die jou graag een helpende hand toereiken. Denk hierbij aan contacten met andere mensen, hulp bij geldproblemen, hulp bij opvoeden en opgroeien of hulp bij rouw&verlies .

Social Klus is een welzijnsorganisatie die bewoners van o.a. de gemeente Roosendaal, Halderberge, Moerdijk en Etten-Leur ondersteunen door de inzet van vrijwilligershulp.

GGD

De GGD bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van iedereen, met speciale aandacht voor risicogroepen. Dit doen we door risico’s voor de gezondheid te voorkomen en de gezondheid van àlle inwoners te bevorderen. Ook die van u! 

VOOR JEUGDHULP

ConAction | LinkedIn

Conaction biedt jeugdzorg binnen meerdere domeinen. Het betreft specialistische ambulante begeleiding, dagprogramma en behandeling en wonen/verblijf met zorg.

Wegwijs Roosendaal

Hebt u vragen over het opvoeden en opgroeien van uw kind? De jeugdprofessionals van WegWijs geven tips, informatie en helpen bij het vinden van een antwoord. Niet alleen ouders, ook jongeren zijn met hun vragen welkom

TWB - Campagne | Urban Toolbox

TWB Jeugdgezondheidszorg (JGZ) biedt inwoners van de gemeenten Roosendaal een complete dienstverlening op het gebied van ouder- en kindzorg. Al tijdens de zwangerschap kan TWB Jeugdgezondheidszorg ondersteuning bieden. Vanaf de geboorte kun je rekenen op deskundige ondersteuning van jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en assistentes op het consultatiebureau. 

Opvoeden.nl

Wil je zelf op zoek naar antwoorden op jouw opvoedvraag ? kijk dan eens op Opvoeden.nl Zij bieden je informatie aan die gemaakt is door deskundigen. Alle teksten worden steeds door hen gecontroleerd. Ook vind je hier waar jij in jouw buurt terecht kan met opvoedvragen.

Praktijk voor kinderpsychologie en orthopedagogiek.
Jaxie! geeft kwalitatieve en laagdrempelige hulpverlening aan kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers bij alle sociaal-emotionele problemen waar zij in hun leven tegen aan kunnen lopen.

KJ Psychologen – praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie en -psychiatrie te Roosendaal verzorgt onderzoek, behandeling, begeleiding en psychotherapie voor kinderen, jongeren, jong volwassenen en hun ouders.

Trivers is een gespecialiseerd zorgcentrumvoor kinder- en jeugdpsychologie. Zij zijn gespecialiseerd in onderzoek en behandeling bij kinderen met leerproblemen, gedragsproblemen en sociaal emotionele problemen.
Daarnaast bieden zij ondersteuning aan individuele leerkrachten en schoolteams.
Voor kinderen met gedragsproblemen of voor kinderen met dyslexie heeft Trivers gespecialiseerde afdelingen.

Financiële ondersteuning

Stichting Paul is een Roosendaals initiatief, dat zich ten doel heeft gesteld om alle kinderen in de gemeente Roosendaal te kunnen laten sporten. Is dit door omstandigheden niet (geheel) mogelijk dan probeert Stichting Paul hierin financieel te ondersteunen.
 

Jeugdcultuurfonds - A-Dance 7 Studio's Amersfoort - Partners - Logo

Het Jeugdcultuurfonds wil dat alle kinderen lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen. Ook kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen.
LET OP!! AANVRAGEN KAN ALLEEN VIA EEN INTERMEDIAIR. 

Ook in Roosendaal kunnen veel kinderen om financiële redenen niet meedoen aan normale schoolse activiteiten. De Stichting is sinds 2004 actief om ouders of verzorgers van deze kinderen te ondersteunen. Het gaat daarbij om zaken als schoolbenodigdheden, schoolkamp en excursies, maar bijvoorbeeld ook het lidmaatschap van scouting. Waar behoefte is aan een computer of fiets wordt ook geholpen.

Nationaal Fonds Kinderhulp opzeggen. Hoe kan ik Nationaal Fonds ...

Kinderhulp helpt kinderen en jongeren tot 21 jaar die in armoede opgroeien door simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets, opleiding, leesboek of een laptop mogelijk te maken. We helpen in samenwerking met lokale fondsen en maatschappelijke organisaties. Fondsen zoals Stichting Leergeld, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Jarige Job, maar ook jouw gemeente doen gelukkig al heel veel. Maar soms heb je iets nodig waar zij niet direct mee kunnen helpen. Dan zijn wij er. 
LET OP! AANVRAGEN KAN ALLEEN VIA EEN INTERMEDIAIR.

 

stichting ZINNIA

Stichting ZINNIA is een non-profit organisatie met als doel het sociale leven te bevorderen van alle bewoners, in de Gemeente Roosendaal, die verborgen in armoede leven en in een isolement dreigen te raken of al zitten. Stichting ZINNIA doet dit door het organiseren van evenementen en door op te treden als tussenpersoon van, en in samenwerking met, diverse lokale maatschappelijke organisaties.

Steun Jarige Job (Stichting). Kom in actie en doneer online • Geef.nl

In Nederland zijn er meer dan 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school!

Wegwijs Roosendaal

 

Hebt u vragen of zorgen over uw financiële situatie? Bij wegwijs kunt u terecht voor hulp bij betalingsachterstanden of schulden, aanvragen van (bijzondere) bijstand, of het vinden van (vrijwilligers) werk.

 

De Ruilwinkel Roosendaal heet u van harte welkom.

De Ruilwinkel Roosendaal is een non-profit stichting. De Ruilwinkel Roosendaal is gevestigd in een oud schoolgebouw in de wijk Kalsdonk.
Hiervoor zijn wij de Gemeente Roosendaal dankbaar voor het beschikbaar stellen van dit pand.