Wat doet Don Bosco?

Samen met zowel het kind als het gezin helpt Don Bosco als er problemen zijn bij de opvoeding of bij het opgroeien. Bij Don Bosco kijken we dan ook voortdurend naar hoe we de ontwikkeling en leefomgeving van kinderen en jeugdigen kunnen verbeteren.

Voor wie is Don Bosco?

Don Bosco werkt nauw samen met deskundigen en is er niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders. Wij vinden het belangrijk dat de deur altijd open staat voor hulp. Ouders kunnen bij Don Bosco terecht voor opvoedondersteuning en vragen. Voor kinderen van 1,5 tot 12 jaar bieden wij een soort tweede ‘thuis’ waar zij lekker kunnen spelen en een heleboel kunnen leren.

Waarom ondersteuning?

Don Bosco profileert zich als ‘preventiehuis’ door speciale begeleiding te bieden aan kinderen en jeugdigen. We organiseren tal van activiteiten voor kinderen die tijdelijk extra aandacht of begeleiding nodig hebben. De oorzaak hiervan loopt vaak uiteen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat kinderen gedragsproblemen vertonen, omdat ze achterlopen in ontwikkeling of omdat er spanningen zijn in de thuissituatie. Met behulp van onze activiteiten leren we kinderen vaardigheden aan zodat ze na verloop van tijd weer op eigen kracht verder kunnen.

Hoe wij dat doen

We werken nauw samen met andere organisaties en deskundigen. In onze visie werken we er namelijk altijd samen aan om – in het belang van het kind – niet alleen kinderen zelf, maar ook het hele gezin te ondersteunen.

Achtergrond Don Bosco

Kober is een maatschappelijke kinderopvangorganisatie in West-Brabant. Dagelijks zetten we ons in om ieder kind gelijke kansen te bieden. Bij Kober geloven we dat de samenwerking met scholen, gemeenten en andere (jeugd)organisaties essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen. We werken daarom met diverse (maatschappelijke) partners samen.

Bekijk de Don Bosco folder