Het opvoeden van één of meerdere kinderen is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Wat doet u bijvoorbeeld als u even niet meer weet hoe u verder moet in de rol als ouder? Bij wie klopt u aan voor hulp? Don Bosco biedt graag een helpende hand en staat klaar voor het hele gezin. Heeft u een vraag, wilt u zich aanmelden of wilt u nagaan wat Don Bosco kan betekenen voor uw gezin? Neem gerust contact op.

Wat kan Don Bosco voor mij betekenen?

Wanneer u of uw gezin vastloopt op persoonlijk, sociaal of maatschappelijk vlak, kunnen de pedagogisch medewerkers van Don Bosco helpen. Zij bieden uw kind de handvatten die het nodig heeft om verder te komen. Daarnaast geven de medewerkers u als ouder advies en informatie over mogelijke oplossingen voor problemen. Ze bieden een luisterend oor en wijzen de weg naar passende hulp.

Hoe ziet het aanbod er uit?

Opvoeden is een uitdaging die niet altijd gemakkelijk is. Don Bosco helpt door verschillende activiteiten met uw kind te ondernemen. Er zijn speciale programma’s voor peuters en basisschoolkinderen. En ook tijdens vakanties is begeleiding mogelijk.

Wilt u meer te weten komen over de activiteiten die we met uw kind ondernemen? Bekijk dan onze pagina aanbod.

Don Bosco is er voor het hele gezin

Don Bosco doet meer dan alleen het begeleiden van kinderen. Ook opvoeders bieden we een helpende hand. Wanneer het nodig is geven we opvoedingsondersteuning voor ouders. Daarnaast besteden samen met u aandacht aan thema’s als veiligheid, verzorging, grenzenstellen en een kind iets leren. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens workshops, groepsontmoetingen of gezinsdagen.

Wat kost Don Bosco?

De totale kosten voor hulp van Don Bosco wordt altijd besproken tijdens het kennismakingsgesprek. We kijken altijd samen met de ouders naar wat haalbaar is. Kijkt u voor meer informatie op de pagina kosten.

Opvoedondersteuning

Een kind heeft een opvoeder nodig die helpt bij de ontwikkelingen die het kind doormaakt. Thema’s als veiligheid, verzorging, grenzen stellen en een kind iets leren houden de opvoeder bezig. Opvoeden is een uitdaging die niet altijd even gemakkelijk is. Wat voor de ene opvoeder geen probleem is, kan een andere opvoeder wel belemmeren in de omgang met een kind. Dat betekent niet dat de opvoeders of het kind iets verkeerd doen. Bepaalde situaties kunnen als probleem ervaren worden binnen de opvoeding. Daarom biedt Don Bosco indien nodig gedurende enkele maanden ondersteuning bij de opvoeding van uw kind(eren).

Ontmoetingsgroep

Iedere dinsdagochtend is er een ontmoetingsgroep voor de ouders van de kinderen. Hierbij komen ouders, onder het genot van een kopje koffie, bij elkaar om te praten, te knutselen en ervaringen uit te wisselen.

Thema-ochtend

Elke maand is er een thema-ochtend waarbij een specifiek onderwerp centraal staat. Voorbeelden van onderwerpen zijn: gezonde voeding, pesten en positief opvoeden. Ouders dragen zelf de onderwerpen aan, wat de betrokkenheid bij de thema-ochtenden vergroot.

Gezinsdagen

Viermaal per jaar worden er gezinsdagen georganiseerd. Het hele gezin is welkom tijdens de gezinsdagen en er wordt samen feestgevierd.