Wat kan Don Bosco voor mij betekenen?

Kinderen opvoeden is een mooie en dankbare kans. Wij weten bij Don Bosco dat opvoeden ook uitdagingen met zich mee brengt.  Wanneer ouders een opvoedvraag hebben komen wij bij het gezin thuis om samen te werken aan deze opvoedvraag. Is er meer hulp nodig, dan kijken wij samen wie het beste mee kan helpen.

Hoe ziet het aanbod er uit?

Opvoeden is een uitdaging die niet altijd gemakkelijk is. Don Bosco helpt door verschillende activiteiten aan te bieden. Wilt u meer te weten komen over de activiteiten die we aanbieden? Bekijk dan onze pagina aanbod.

Wat kost Don Bosco?

De totale kosten voor hulp van Don Bosco wordt altijd besproken tijdens het kennismakingsgesprek. We kijken altijd samen met de ouders naar wat haalbaar is. Kijkt u voor meer informatie op de pagina kosten.

Opvoedondersteuning

Een kind heeft een opvoeder nodig die helpt bij de ontwikkelingen die het kind doormaakt. Thema’s als veiligheid, verzorging, grenzen stellen en een kind iets leren houden de opvoeder bezig. Opvoeden is een uitdaging die niet altijd even gemakkelijk is. Wat voor de ene opvoeder geen probleem is, kan een andere opvoeder wel belemmeren in de omgang met een kind. Dat betekent niet dat de opvoeders of het kind iets verkeerd doen. Bepaalde situaties kunnen als probleem ervaren worden binnen de opvoeding. Daarom biedt Don Bosco ook ondersteuning bij de opvoeding van uw kind(eren).

Gezinsdagen

Viermaal per jaar worden er gezinsdagen georganiseerd. Het hele gezin is welkom tijdens de gezinsdagen en er wordt samen feestgevierd.