Don Bosco biedt speciale begeleiding aan kinderen en hun ouders. Dit doen we door middel van het organiseren van activiteiten voor kinderen die tijdelijk extra aandacht of begeleiding nodig hebben. Door middel van verschillende activiteiten leren we kinderen én ouders vaardigheden aan zodat ze na verloop van tijd op eigen kracht verder kunnen. Wilt u weten hoe Don Bosco kan helpen in uw situatie?

Wanneer wordt Don Bosco ingeschakeld?

Don Bosco kan ingeschakeld worden wanneer kinderen tijdelijk extra aandacht of begeleiding nodig hebben. Dit kan liggen aan het kind zelf: denk aan gedragsproblemen, gedragsstoornis of achterstand in ontwikkeling. Ook kan de oorzaak liggen aan de omgeving van het kind: denk aan spanningen in de thuissituatie, armoede of laaggeschooldheid.

Wie is de doelgroep?

Bij Don Bosco richten we ons op kinderen van 1,5 tot 12 jaar. Onze doelgroep omvat kinderen die geen optimale ontwikkelingskansen hebben. We hebben verschillende methoden die we, afhankelijk van de situatie van het kind of gezin, hanteren.

Wat is onze Visie?

‘Een ons preventie staat gelijk aan een pond genezing’. Preventief werken zorgt ervoor dat gezinnen geen gebruik hoeven te maken van de hulpverlening. Het mag duidelijk zijn dat preventie één van de belangrijkste onderwerpen is bij Don Bosco. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we kinderen een tweede thuis kunnen bieden op een laagdrempelige manier. In de praktijk vertaalt zich dit naar tal van activiteiten die ervoor zorgen dat kinderen nieuwe vaardigheden opdoen om een stuk weerbaarder te worden.

Hoe ziet het aanbod er uit?

Opvoeden is een uitdaging die niet altijd gemakkelijk is. Don Bosco helpt door verschillende activiteiten te ondernemen. Er zijn speciale programma’s voor peuters en basisschoolkinderen. En ook tijdens vakanties is begeleiding mogelijk. Meer weten over de activiteiten die we ondernemen? Bekijk dan ons aanbod.